Om Zimpler

Zimpler är en svensk betaltjänst utvecklad med syftet att förenkla mobila betalningar, och samtidigt ge användarna kontroll och översikt över sin konsumtion.

Så fungerar Zimpler

Du väljer vilken summa du vill deponera och klickar sedan på Zimplers logga i kassan. Ditt mobilnummer är ditt användarnamn och med hjälp av en fyrsiffrig sms-kod så kommer du in i Zimpler kassa. Är det första gången som du använder Zimpler väljer du vilken betalmetod som du vill knyta till ditt Zimpler-konto samt genomföra den första deponeringen med.

Såhär går det till steg för steg:

  1. Ange ditt telefonnummer och verifiera dig genom koden som skickats till dig via SMS. Ett Zimplerkonto skapas för dig och gör det enklare och tryggare än någonsin att göra insättningar över flera spelsajter.
  2. Välj ditt föredragna betalsätt.
  3. Bekräfta betalning.

Din insättning är nu klar och ditt Zimplerkonto är aktiverat. Nästa gång du gör en insättning, oavsett spelsajt, loggar du in via steg 1.

Du får en ny verifikations kod varje gång du loggar in. Du väljer själv det betalsätt som passar dig bäst. Oavsett vilket du väljer, kommer din insättning att finnas tillgänglig på ditt spelkonto direkt.

Fördelarna med att använda Zimpler

Mobil enkelhet

Zimpler är utvecklad för att ge dig som spelare mobil enkelhet. Har du deponerat pengar på en spelsite en gång genom Zimplers betaltjänst kan du sätta in pengar igen på samma spelsite eller på någon annan spelsite genom att slå en 4-siffrig kod som du får på sms och trycka OK. Pengarna dras automatisk från ditt Zimplerkonto genom att din förinställda betalningsmetod (t.ex visa/mastercard) belastas. Detta är anledningen till att använda Zimpler, du slipper lägga in dina kortdetaljer på varje sida du vill spela på. Hos Zimpler sparas alla dina uppgifter och som spelare får mobil frihet/enkelhet.

Kontroll och översikt

Med Zimpler kontot kan du få bättre kontroll och översikt över ditt spelande då det täcker samtliga siter du spelar på. Du har vidare en möjlighet att sätta en spelbudget. Fördelen med en spelbudget via Zimpler istället för hos spelbolagen är att en budget hos Zimpler gäller den på alla spelsiter. På så sätt slipper du sätta upp en spelbudget för varje ny spelsite som du testar.

Övrig information

Zimpler är ett svenskt betalinstitut som följer svensk lag och som står under tillsyn av Finansinspektionen. Zimplers betalmetod kan enklast beskrivas som en modern mobilversion av PayPal, dvs en mobil plånbok vars primära syfte är två, dels att skapa en enkel och smidig mobil betalupplevelse, dels att ge slutkunden kontroll över sin konsumtion. Kunden kopplar sitt mobilnummer till sitt Zimpler-konto, som i sin tur kopplas till kundens föredragna betalmetod.

Att spela via mobilen är det område som ökar mest inom onlinespel. Samtidigt har det fram tills nu saknats en mobil betaltjänst som är helt anpassad utifrån den här marknadens behov. Med Zimpler kan spelbolagen dra nytta av den växande marknaden, och samtidigt tillhandahålla ett verktyg som ger användarna ökad kontroll över allt spelande.

Så här funkar det: efter registrering får användaren ett Zimplerkonto för att hantera in- och utbetalningar på alla spelsajter som erbjuder Zimpler, i Sverige och världen. Eftersom alla betalningar går via kontot så aggregeras den totala spelsumman med både vinster och insättningar, vilket ger en överblick över nettobeloppet. Användaren kan sedan addera ytterligare kontrollnivåer genom att sätta upp ett maxbelopp som hen vill spela för under en viss period, eller välja att helt blockera sig från allt spelande via Zimplerkontot. Zimpler är anslutet till flera av de vanligaste betalmetoderna.

Enkelhet och kontroll har varit nyckelkomponenter när Zimpler har tagits fram. Som enda betaltjänst i världen ger Zimpler användarna både en betaltjänst och ett kontrollverktyg i ett, med flera olika nivåer för att administrera sitt spelande.

Bakom Zimpler står svenska Zimpler AB med tillstånd från Finansinspektionen.

Om Zimpler AB

Zimpler är ett ledande företag inom fintechområdet med fokus på mobilbetalningar. Bakom bolaget, som grundades 2012, står en rad personer med mångårig erfarenhet från fintech- och spelindustrin i Sverige och världen. Bolaget har tillstånd att bedriva verksamheten från Finansinspektionen i Sverige. Zimpler finns inledningsvis på cirka 250 spelsajter runtom i världen. Bolaget med kontor i Stockholm, Göteborg, Berlin och Haparanda.