Sunt spel

Vi på Spela med Zimpler förespråkar sunt spelande. Sunt spelande för oss är måttligt och kanske framför allt planerat eller budgeterat. Sunt spelande innebär också att spelaren inte är beroende av att vinna utan att har råd att förlora hela spelbudgeten.

Kontroll och översikt

För att ha möjligheten till sunt spelande bör man starta med att få kontroll och översikt. I casinovärlden gynnas man i regel av att spela hos eller i alla fall ha konto hos flera spelbolag för att inte missa bonusar och erbjudanden. Detta gör det svårare att hålla kolla på sina spelutgifter och intäkter. Det blir extra svårt eftersom spelande till viss del kan drivas av spontana beslut.

Budget

Genom att sätta en spelbudget för dig själv kan du planera ditt spel så att du inte spelar för mer än vad du har råd att förlora. Detta är A och O för att din relation till spel om pengar inte ska riskera att hamna i riskzonen för spelbruk. Det är enkelt att sätta en budget, t.ex. en proportion av din disponibla inkomst varje månad. Det är svårare att hålla den. Genom att registrera din budget hos Zimpler blir det betydligt mycket enklare att hålla den. En budget som registreras hos Zimpler har en s.k cooldown. Det innebär att den går att reglera i efterhand men först efter 7 dagar. Detta gör att en tillfället impuls att spela mer inte kan få dig att spela över din budget.

Be om hjälp

Att ta hjälp när man upplever att man får en ohälsosam relation till spel eller alkohol är väldigt svårt. Ett vanligt problem är att man inte vill blanda in nära och kära. I Sverige har vi den lyxiga förmånen att kostnadsfritt och anonymt kunna höra av sig till Stödlinjen. Detta gäller såklart inte bara för spelare utan även för anhöriga som har frågor om spel och spelmissbruk.

Stödlinjen

Stödlinjen kan kontaktas på:

Telefon: 020-81 91 00
E-post: info@stodlinjen.se